Bloggen

10 Tips voor nieuwe bloggers

Bereid je voor op succes

Toen de dieren nog konden spreken had ik al een blog.  Het was er wel ééntje alleen maar voor privé gebruik (bijhouden van verhalen over onze gezinsvakanties enz.); Hoe dan ook; ik heb er veel plezier aan beleefd, het zijn mooie herinneringen, en vooral… ik heb er heel veel van geleerd. Mijn leerproces zou veel vlotter geweest zijn, indien ik over deze 10 tips voor nieuwe bloggers had beschikt toen ik van start ging.

Toen ik voor het eerst begon met het onderzoeken van het idee van publiek te gaan bloggen, kwam ik enkele ontmoedigende statistieken tegen over hoeveel mensen er niet in slagen een succesvolle blog te maken. Het deed me twijfelen. Maar toen vermoedde ik dat de reden waarom zoveel nieuwe bloggers falen. Het falen is vaak het gevolg van een gebrek aan informatie en kennis. Kennis over hoe je hun berichten kunt zien en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Er zijn absoluut veel “truckjes” om te bloggen en er een behoorlijk inkomen mee te verdienen. Ik ging op zoek om erachter te komen. Zo heb ik heel veel geleerd door heeeeel veel uren dingen zelf uit te zoeken. Ik weet hoeveel het me heeft geholpen om van de profs te leren. Nu wil ik de kennis die ik ervan heb opgestoken graag doorgeven om ook andere nieuwe of worstelende bloggers de magie van bloggen te helpen vinden. Daarom maak ik er  nu mijn missie van om de informatie door te geven aan anderen.

Hier zijn enkele van mijn top tips voor nieuwe bloggers om succesvol en op een productieve manier  jouw blog op te starten

Tip voor nieuwe bloggers #1: Ga er voor!

Ok, dit klinkt misschien als volledig basisadvies, maar serieus … De meeste mensen, inclusief ikzelf, lijden aan verlammende twijfels aan zichzelf. Het ene moment ben je klaar om je huis te verkopen. Klaar om de wereld rond te reizen, erover te bloggen en te leven van de inkomsten van die blog. Vervolgens vraagt je je af: “Ben ik nu helemaal gek geworden? Ik kan niet iets doen dat bevrijdend en opwindend is en ben niet interessant genoeg. Niemand zal geven om wat ik doe of moet zeggen. Ik verdien nooit geld en zal  dakloos en bankroet zijn binnenkort!

Vergeet niet: Er zijn zoveel andere succesvolle bloggers die het WEL DEDEN en het leven van hun dromen leven! Dus, WAAROM JIJ niet?!

Ben je ook iemand zoals ik? Iemand die worstelt tussen momenten van pure opwinding en motivatie en destructieve zelftwijfel? Dan is mijn beste advies aan jou om die vervelende kleine demon op je schouder te negeren. Negeer dat duiveltje dat je vertelt dat je niet in staat bent om je dromen en BEGIN ER GEWOON AAN!

Je zult altijd falen in wat je nooit hebt geprobeerd, maar als je met veel zelfvertrouwen en vastberadenheid je blog opstart en de moeite neemt om je er voor in te zetten, is er zoveel kans om te slagen!

Als je van plan bent om een ​​inkomen van welke aard dan ook te verdienen met bloggen, zorg er dan voor dat waar je over blogt, je kansen geeft om geld te verdienen. Overweeg dus wat voor onderwerpen  zinvol zijn om gesponsorde berichten te maken of waar je ambassadeur voor kan zijn. Denk na over wat voor soort producten je zou kunnen maken en verkopen in de toekomst

Tip voor nieuwe bloggers #2: Kies voor een Self-Hosted Website

Als je WordPress wilt gebruiken, wat een erg populair blogplatform is, is het best om GEEN WordPress.com gebruiken. Het is beter naar wordpress.org te gaan om je blog in te stellen. Wanneer je dit doet, heb je wel een webhost nodig. Een van de meest gebruikte webhosts door bloggers is Siteground. Persoonlijk gebruik ik en beveel ik ook  Siteground aan. Ik heb hen vanaf de eerste dag gebruikt en heb er geen spijt van.  Hun prijs is zeer redelijk — minder dan 4 euro per maand — en je kan je eerste domeinnaam gratis krijgen. De bovenstaande links bieden  je een speciale korting tarief.

Je kunt uiteraard altijd starten  op een gratis platform en later overstappen. Met enige schaamte moet ik toegeven dat ik dat ook geprobeerd.  Ik zag snel in dat ik niet goed bezig was. Het was een hele klus om je inhoud daarna over te zetten. Dat wil ik je graag besparen. Dus doe jezelf een plezier. Zet jezelf vanaf het begin op voor succes en kies voor een self hosted site.

Tip voor nieuwe bloggers #3: Bepaal jouw winstgevende blogonderwerp

Als je serieus wilt verdienen met bloggen, moet je een door jezelf gehoste website hebben. Hiermee kun je advertenties op uw site plaatsen, als je daarin geïnteresseerd bent. Een self hosted site laat ook toe je website  volledig en grondig aan te passen. Zo kan je ook producten en diensten van je site verkopen. Misschien weet je bij de opstart van je blog niet of je dit wilt doen. Waarschijnlijk zul je dat waarschijnlijk in de toekomst wel willen. Het maakt je website ook geloofwaardiger om (jouw blog).com vs (jouw blog).blogger.com, bijvoorbeeld.

Tip voor nieuwe bloggers #4: Focus op kwaliteitsvolle inhoud

Wanneer je voor het eerst begint, kan het allemaal wat overweldigend voelen. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met je eigen website! Het beste advies dat ik hier kan bieden, is om dingen EENVOUDIG te houden wanneer je voor het eerst start met bloggen.

Besteed niet te veel tijd aan webontwerp en -aanpassing. Zorg ervoor dat je website is opgezet met alleen de essentie. Je hoeft geen webthema’s te kopen. Begin gewoon met een van de gratis beschikbare thema’s op je blogplatform. Het is eenvoudig en snel om daar te starten en inhoud te creëren. Je kunt altijd daarna aan het ontwerp van je site te werken. Je kan steeds later het thema veranderen zodra je enkele van de andere belangrijke spullen hebt gemaakt.

Het belangrijkste om je op te richten is de KWALITEIT van de blogposts en de inhoud die je aan het maken bent. Besteed tijd aan het schrijven van berichten die mensen willen lezen. Geef informatie waarmee ze een probleem kunnen oplossen en die hen op één of andere manier een meerwaarde is.

Ik raad ook aan dat je een spelling- en grammaticacontroleprogramma gebruikt. Zelfs als je de klaskampioen opstel schrijven van de zesde klas was. Soms ben je zo intens met de inhoud van een artikel bezigdat je je eigen fouten gewoonweg niet meer ziet.

Ik gebruik nu LanguageTool. Het is gratis te gebruiken en ik ben er een grote fan van. Ik gebruik het als een browser extensie in Google Chrome. De tool werkt, terwijl  ik aan het typen ben en er zijn geen extra stappen nodig. Het laatste wat je wilt, is een hoop spelfouten en onleesbare doorlopende zinnen. Die maken namelijk dat je inhoud moeilijker te begrijpen is en je lezers afgeleid worden van je werkelijke inhoud. Overmatige fouten maken je ook minder geloofwaardig.

Tip voor nieuwe bloggers #5: Overweeg hoe je geld wilt gaan verdienen

Er zijn VEEL verschillende manieren om inkomsten te genereren voor bloggers. Door te weten in welke manier je het meest geïnteresseerd bent, kan je helpen een plan te bedenken voor je inhoud.

De meest voorkomende manieren waarop bloggers geld verdienen zijn via betaalde advertenties op hun website, gesponsorde berichten op sociale media of hun blog, ambassadeurschap en de verkoop van producten en / of diensten.

Weten in welke manier jijzelf het  meest geïnteresseerd bent — en ook uit te maken welke niets voor jou zijn — zal je helpen te weten waar je  inspanningen in jouw blogbedrijf het meest op moeten gericht zijn. Neem dus de tijd om te overwegen wat het meest aantrekkelijk en gunstig voor jou is. Dit kan gaandeweg in de tijd veranderen en evolueren. Toch is het noodzakelijk van meet af aan om een ​​strategie te hebben voor de zakelijke kant van je blog.

Tip voor nieuwe bloggers #6: Pin àl je blogposts op Pinterest

Schrijf en gij zult er komen! …NIET DUS!

Ik had totaal het naïeve idee dat zodra ik een blogpost schreef, mensen op internet ernaar zouden zoeken en mijn post zouden tegenkomen. Klinkt logisch, maar helaas is het meestal niet de realiteit.

Er zijn enkele trucjes om je blog te laten ontdekken op Google-zoekconsoles, vaak SEO genoemd. Meer daarover hieronder in tip 9.

De beste zoekmachine voor bloggers waarvan hun berichten zijn ontdekt, is Pinterest. Als je Pinterest nog niet gebruikt, wordt het binnenkort je nieuwe beste vriend. Er zijn veel verschillende manieren om je blogposts voor Pinterest te optimaliseren. Maar om het simpel te houden, moet je al je berichten pinnen zodra je ze hebt gepubliceerd. Je moet er dus voor zorgen dat er pinbare afbeeldingen in je blogpost worden geplaatst. Wees ook niet verlegen om je lezers aan het einde van je bericht eraan te herinneren om je bericht te pinnen om het later te bewaren!

In mijn blogpost over Pinterest Marketing tips en strategieën vindt je een stap voor stap beschrijving en ook een handige checklist

Tip voor nieuwe bloggers #7: Zet sociale media accounts op

Je zal zeker je blog moeten verbinden met je sociale media-accounts. Afhankelijk van het platform kunnen sociale-media accounts verkeer naar je blog genereren, je  fanclub laten groeien en de deur openzetten voor nieuwe kansen. Met zoveel verschillende sociale medianetwerken kan het overweldigend worden ze allemaal te beheren en bij te houden. Kies daarom minstens 2 platforms die je bij kan houden  om te beginnen en waarvan je denkt dat jij er het meeste baat bij zult hebben. En groei vervolgens vanaf daar, terwijl je het geheel progressief meer en meer gaat beheersen.

Tip voor nieuwe bloggers #8: maak een e-maillijst met een opt-in

Dit is iets wat ik heel snel heb geleerd door naar de profs te luisteren. Wacht niet om een ​​e-maillijst te starten. Je e-mail lijst is jouw ultieme lijst met fans, en JIJ bezit deze lijst. Wanneer je inhoud op sociale media zet, moet je steeds vechten tegen het algoritme van het media platform om je post te laten zien.

Veel van je aanbiddende fans zullen nooit een kans krijgen om je bericht te zien, zelfs als ze dat hadden gewild. Wanneer je een e-maillijst heeft, kun je inhoud verzenden waarvan je absoluut niet wilt dat je volgers die zouden missen.  Die inhoud die je hen stuurt, wordt daadwerkelijk gezien, omdat deze rechtstreeks naar hun e-mailbox wordt verzonden. Of ze het openen of niet, is hun keuze, maar ze zullen op z’n minst het bestaan weten. Op die manier is er geen algoritme dat je briljante inhoud in de weg zit.

Dus, wacht niet. Zelfs als je geen idee hebt wat je nu met deze mailinglijst gaat doen, begin dan gewoon. De beste manier om dit te doen is door een opt-in te maken. Dit is iets van waarde dat je creëert. Bijvoorbeeld een pdf, een e-boek, afdrukbare werkbladen, enz. die nuttig zullen zijn voor je publiek en die je ze gratis kunt aanbieden in ruil voor hun e-mailadres.

Voor het maken van een opt-in en e-maillijst heb je een e-mailmarketingplatform nodig. Ik gebruik hiervoor Convert Kit en ben HELEMAAL VERLIEFD OP  het gebruiksgemak van dit platform dat de  ingewikkelde processen ZO SIMPEL maakt! Buitengewoon!

Toen ik voor het eerst begon met bloggen, ging ik van start met Mail Chimp, omdat het gratis is om tot 2000 abonnees te gebruiken. Ik vond het echter ingewikkeld om te gebruiken. Ik moest videotutorials enz. bekijken om erachter te komen hoe eenvoudige dingen ermee gedaan kunnen worden. Als je een budget hebt om mee te werken, is het  vanaf het begin absoluut de moeite waard om te beginnen met Convert Kit voor je e-maillijst. Convert Kit heeft een gratis proefperiode van een maand, zodat je kunt vergelijken met andere platforms en kunt zien wat jij het aangenaamst vindt.

Tip voor nieuwe bloggers #9: Optimaliseer je blog  berichten voor SEO

SEO staat voor “Search Engine Optimalisation”, wat zo veel wil zeggen als zoekmachine-optimalisatie. Het betekent dat het optimaliseren van je blog  om vindbaar te zijn op zoekmachines zoals Google wanneer iemand op zoek gaat naar het onderwerp waarover je hebt geschreven.

Dit klonk erg gecompliceerd voor mij toen ik begon met bloggen. Ik probeerde het te vermijden, maar ik merkte al snel dat SEO van cruciaal belang is, opdat je blopgposts zouden worden gezien. Ik was zo naief te denken dat als ik over een onderwerp schreef, wanneer iemand ernaar zocht, mijn bericht wel in Google zou  verschijnen. Misschien niet op de eerste pagina, maar het zou er wel zijn. NIET DUS! Dát is niet wat er gebeurt.

Een zeer eenvoudige manier om te helpen met je SEO wanneer je net aan het bloggen bent, is om de WordPress plug-in Yoast SEO te gebruiken. Yoast SEO is geïntegreerd in je blogpost. Zodra je je tekst hebt geschreven, kun je zien waar je verbeteringen  kunt aanbrengen om je post geoptimaliseerd te maken voor zoekopdrachten op zoekmachines. Het is een geweldige snelle en gemakkelijke manier om te beginnen totdat je klaar bent om je meer in SEO te verdiepen. Yoast SEO is volledig gratis te gebruiken. Ze bieden wel een premium-versie, maar ik heb vastgesteld dat de gratis versie voldoende is.

Tip voor nieuwe bloggers #10: leer van succesvolle bloggers

Het allerbeste advies dat ik je kan geven, is advies inwinnen en leren van de doorwinterde professionals (dwz bloggers die al geld verdienen met bloggen). Net als elk ander bedrijf of carrière, moet je leren van de mensen die iets al met succes doen. Ga op pinterest op zoek naar blogberichten zoals deze, die je antwoorden kunnen bieden op je vragen en met tips, advies, etc. Ook YouTube-video’s en online cursussen gemaakt door andere bloggers zijn slechts een paar manieren om het vak van bloggen onder de knie te krijgen en te leren hoe je er inkomsten mee kunt verdienen. Je bent al op de goede weg als je de tijd hebt genomen om deze post te lezen!

Ik hoop dat deze post ze post met tips voor nieuwe bloggers zinvol voor je was. Als dit het geval was, deel deze post dan! Laat me weten in de reacties hieronder waar je het meest mee worstelt. Welke onderwerpen wil je in de toekomst op mijn blog zien?

Als je dit bericht nuttig hebt gevonden, mis dan ook mijn post met tools om je blog te doen groeien niet.

Pin voor later

Deel gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Onttvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

    1.  
  • Gidsen en e-boeken met strategieën om je publiek te doen groeien
  • Toegang tot onze online bibliotheek met gratis tutorials
  • Spiekbriefjes, werkboeken en stappenplannen om je te helpen toe te passen wat je hebt geleerd.

JOIN DE DANDELIONS