Bloggen

7 frequente Blogging-fouten; Hoe kan je ze vermijden

Ik moet toegeven dat ik deze blogpost best wel spannend vind om te schrijven. Met enige schaamte moet ik toegeven dat ik toen ik begon te bloggen bijna al deze fouten zelf ook heb gemaakt (ondanks feit dat sommigen me hadden gewaarschuwd, dacht ik het beter te weten…).

Ik geef je hier een overzicht van de slechtste blogging-fouten die je kunt maken.  Fouten waardoor je spijtig genoeg een mislukte blog maakt die niemand leest en die je geen euro  zal opleveren.

Het goede nieuws is dat deze fouten VOLLEDIG te vermijden en ook vrij eenvoudig te verhelpen zijn als je ze al zou hebben gemaakt. Ik zal in deze blogpost stap voor stap beschrijven hoe je dat moet doen.

Er is inderdaad heel veel tegelijk  te leren, en zonder enige ervaring met bloggen of business-marketing was het gewoon leren met vallen en opstaan.

Gedane zaken nemen geen keer. Dus, laten we er gewoon aan beginnen!

Fout #1: Te veel nadenken en perfectionisme.

Wanneer je bezig bent om je nieuwe blog te lanceren, is het normaal dat je wilt dat alles er perfect, uitziet, perfect klinkt, kortom perfect is. Je wil iemand zijn  wiens blog het de moeite waard is om te worden gelezen.

Spijtig genoeg zullen veel mensen hun blog nooit lanceren omdat ze nooit het gevoel hebben dat ze het waard zijn dat er naar hen geluisterd wordt. En dat is vaak  een enorme spelbreker!

De realiteit is dat het nooit de juiste tijd is en nooit de juiste tijd zal zijn. Geen enkele website is ooit perfect. Geen enkele inhoud is ooit perfect! BEGIN ER GEWOON AAN! Ook JIJ  bent het waard en mensen zijn geïnteresseerd in wat je te bieden hebt!

Je hoeft geen expert te zijn om betekenisvolle inhoud te maken.

Het is een vrij algemene misvatting dat je een geroutineerde expert moet zijn over wat je blogt. Dat hoeft echt niet. Het absoluut beste advies dat ik met je kan delen om het gevoel te geven dat jij dit kunt, is dat je de persoon die jij onderwijst slechts een stap voor hoeft te zijn om ze iets te kunnen leren. Dus voilà… Wanneer jij een blogpost kunt schrijven, weet je genoeg om iemand die dat nog niet kan iets van jou kan leren.

Ik beschouw mezelf graag als een soort journalist. Ik ben constant bezig met informatie te verzamelen en te leren. Zodra ik een goed stukje informatie verzamel, begin ik het in mijn eigen leven toe te passen en zo kan ik het ook aan anderen kan doorgeven. Ik zal altijd iets kunnen bijleren, en ik zal waarschijnlijk nooit een expert worden, maar ik kan er als een expert uitzien, tegenover iemand die minder weet dan ik over de informatie die ik deel!

Fout #2 : denken dat je onmiddellijk geld kunt verdienen

Voordat ik aan mijn blog begon, was ik onder de indruk hoe eenvoudig het leek om wat advertenties op een blog te plaatsen en berichten te schrijven met affiliate links, en het geld zou gewoon binnen rollen, terwijl ik sliep.

Ik weet dat ik niet de enige ben, die zo heeft gedacht. Veel bloggers praten over het genereren van geld op deze manier en het klinkt allemaal zo eenvoudig, maar dat is het niet! Er zijn verschillende manieren die worden gepromoot, maar denk toch goed na alvorens je ermee van start gaat.

Advertenties

Persoonlijk heb ik  nog nooit advertentie marketing zoals Google-advertenties op mijn blog gebruikt.  Ik raad ik dit ook niet aan voor nieuwe bloggers. Tenzij uw blog een letterlijke sensatie is, zult u geen geld verdienen met advertenties, omdat de uitbetaling nogal mager is. Het enige wat je ermee bereikt  is je mooie website volproppen met lelijke advertenties en je lezers irriteren.

Ik ben geen voorstander van advertenties, zelfs  al heb je een enorme hoeveelheid aan bezoekers en zou je er geld mee verdienen. Het is niet zo lucratief als andere strategieën voor het genereren van inkomsten, en ik denk persoonlijk dat advertenties echt de gebruikerservaring van je website wegneemt.

Maar àls je toch advertenties wil gebruiken, wacht dan ten minste totdat je een behoorlijk aantal bezoekers per maand hebt voordat je deze gaat plaatsen, zodat je daadwerkelijk geld kunt verdienen.

Affiliate marketing

Affiliate marketing kan je mogelijk wel snel geld opleveren. Als het commissietarief tenminste goed is, kan het een behoorlijk passieve inkomensbron zijn. Als je echter geen volgers hebt en geen sensationele inhoud maakt die bij je affiliate links past, zal niemand je links te zien krijgen of geïnteresseerd zijn om erop te klikken. Mensen gaan zeker hun zuurverdiende euro’s niet uitgeven aan de dingen die jij aanbeveelt.

Een gouden tip: Sta zelf  achter alles wat jij aan jouw lezers aanbeveelt en creëer een excellente  nuttige inhoud, begeleid door jouw links.

Ik ben uitermate selectief in de bedrijven waarmee ik samenwerk. Ik werk ALLEEN met merken waar ik zelf 100% achter sta en alleen maar deze raad ik aan mijn bezoekers aan. Ik raad bepaalde producten enkel aan, omdat ik echt geloof dat mijn lezers er net zoveel aan zullen hebben als ik.

Een klein handjevol bedrijven of producten die aansluiten bij jouw merk, is naar mijn mening de beste manier om affiliate marketing te gebruiken. Als het iets is waar u het altijd over hebt en mensen naar verwijst, mag het bedrijf u daar een commissie voor betalen. Je doel moet altijd zijn om waarde te bieden aan je lezers en zeker niet proberen om er geld mee te verdienen.

Fout #3: Pinterest niet efficiënt gebruiken

Pinterest is de beste vriend van een blogger.

Sociale media daarentegen, zijn minder belangrijk, want ze gaan je geen nieuwe bezoekers aanleveren, zelfs al heb je een grote groep volgers op bepaalde sociale media. Sociale media zijn dan weer wel geweldig om een ​​relatie met je bezoekers op te bouwen en hen kennis met je te laten maken, maar de grootste meerderheid van het blog-verkeer komt via zoekmachines.

Pinterest, daarentegen,  ís een zoekmachine. Het is — in tegenstelling tot wat veel mensen denken — geen platform voor sociale media. Mensen komen naar Pinterest om iets op te zoeken, iets te leren en vaak zelfs om iets te kopen. Het optimaliseren van jouw blogposts om meer vindbaar te zijn op Pinterest is jouw TIJD EN MOEITE WAARD wanneer je je  blogberichten maakt.

Je kan meer leren over hoe je je blogposts en je pinterest account kan optimaliseren om kolossaal organisch verkeer van Pinterest naar je blog te brengen in onze Snelle Pinterest startersgids en checklist voor bloggers.  Hij is GRATIS!

Fout #4: het gebruiken van een gratis website

Het gebruik van een gratis website zoals blogger.com, wix.com of wordpress.com kan verleidelijk zijn voor een nieuwe blogger, want het is gratis! Bijna elke succesvolle blogger zal je echter ontmoedigen om dit te doen, zelfs vanaf het allereerste begin.

  • Ten eerste, wanneer je voor een gratis website kiest via een door jou zelf gehoste website (wat betekent dat jij de eigenaar van de website bent en je domeinnaam zou iets kunnen zijn als, ”jouwblog.com” versus “jouwblog.blogger.com”), dan geeft je in principe toe dat je jezelf niet vertrouwt. De meest waarschijnlijk reden waarom je de relatief kleine investering in je website niet wilt doen, is, omdat je niet zeker weet of je wel in deze blog zal slagen. En die manier van denken zal je bijna altijd laten mislukken.
  • Ten tweede geeft een “jouwblog.com”, die van jou, je toch ook  een beetje meer geloofwaardigheid. hebt  geïnvesteerd. Bezoekers van je site zullen jou gemakkelijker opnieuw bezoeken en kijken wat u nog meer te bieden heeft.

Het belangrijkste euvel is dat wanneer je een gratis website gebruikt, jij die website niet bezit en dat daardoor het genereren van inkomsten moeilijk gaat zijn.

En is dat niet de reden waarom we de blog maken … om een ​​bedrijf te starten  en inkomsten te creëren?

Geef jezelf en je ontluikende, op blog gebaseerde bedrijf een soliede basis, en ga er helemaal voor! Zet je in om te slagen en kies voor een self-hosted blog.

Om dit te doen, raad ik je aan WordPress.org te gebruiken voor je blog en Siteground als je hosting-service. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende combinatie van platform en hosting die door andere bloggers wordt aanbevolen. Het is uitstekend aanpasbaar en zeer betaalbaar met veel ruimte om te groeien.

Fout #5: Het niet vinden van jouw niche

Niche … Ik walgde van dit woord toen ik voor het eerst begon met bloggen. Ik wilde geen niche. Ik wist zelfs niet eens waar ik over wilde bloggen. Ik wilde gewoon bloggen over alles waar ik van hield …

Nu ja, ik hou van veel te veel dingen die gewoon niets  met elkaar te maken hebben. We zijn allemaal ondernemende wezens. Ik ben een nerdy boekenwurm die van muziek houdt, van lekker eten en vervolgens probeert aan een gezonde levensstijl te doen.  Ik ben een ouder en ook iemands kind. Ik ben een avonturier. Ik ben een ondernemer. Ik leef met mijn problemen … Nee, nee en nee! Problemen zijn er overal! Geloof me, ik probeerde het, maar kon nergens naartoe.

Wanneer je een inhoud probeert te maken voor een blog die te veel verschillende soorten mensen aantrekt, trekt je uiteindelijk niemand aan. Je kan geen afgelijnde  doelgroep hebben, omdat je publiek maar een tiende wil horen van wat je te zeggen hebt.

Het is ENORM BELANGRIJK om een ​​beperkte niche te kiezen bij het maken van je blog. Hoe beperkter hoe beter. Het kan een tijdje duren voordat je je op je niche hebt toegelegd, maar ik kwam erachter dat dit advies het waard is om naar te luisteren.

Het is prima om geïnteresseerd te zijn in veel verschillende dingen. Je kan die andere interesses beter verspreiden op je sociale media-accounts waar mensen meer van je persoon leren kennen, behalve deze waar je professionele blog activiteiten op zijn gericht.

Neem je tijd, bedenk een onderwerp waar je gepassioneerd door bent maar wel  één dat je in staat stelt om content rond te creëren en dat je wat kan opleveren in je blog gebaseerd bedrijf. Zorg ervoor dat je onderzoekt of dit een niche is waar mensen naar op zoek zijn, want anders zal  je geen publiek hebben om met je mee te doen.

Fout #6: Niet (durven) investeren in je bedrijf

Net als elke andere baan of bedrijf die er is, groeit jouw blog-bedrijf met sprongen als je investeert in het leren hoe je echt goed kunt worden in wat je doet. Ook zul je moeten investeren in hulpmiddelen die jouw bedrijf kunnen helpen om beter te functioneren om te slagen.

Er zijn enorm veel gratis hulpmiddelen  op Pinterest die je informatie bieden over hoe je een succesvolle op blog gebaseerde onderneming kunt creëren en laten groeien, en er zijn enkele epische cursussen beschikbaar in verschillende prijscategorieën.

Ik heb mettertijd een hele lijst met hulpmiddelen en bronnen verzameld die het waard zijn om te gebruiken voor uw blog. Je kan die lijst hier downloaden; hij is GRATIS! Sommige van deze tools zijn gratis en sommige hebben een kostenplaatje. Velen hebben een gratis proefversie, zodat je ze sowieso gratis kan uitproberen.

De kansen die gepaard gaan met het groeien van een succesvolle blog gebaseerde onderneming kunnen je leven echt doen veranderen. Het is de moeite waard om je tijd en zelfs wat geld in je bedrijf te investeren. Met de juiste inzet haal je het er dubbel en dik, zo niet meer dan het tienvoud uit terug.

Fout #7: Geen e-maillijst maken of gebruiken

Dit is Belangrijk !!! Elke succesvolle ondernemer en blogger zal je vertellen dat je een e-maillijst moet hebben! Het is de sleutel tot de zakelijke kant van je blog.

Waarom?

We hebben volgers op facebook,  sociale media, Pinterest,…

Maar deze volgers zien niet alles wat we daar doen. Algoritmen en nieuwsfeeds maken van jouw inhoud een zoektocht als naar een speld in een hooiberg.

  • Naargelang het platform, zullen sommige sociale mediaplatforms jouw inhoud op de voorpagina houden voor lezers, maar het duurt niet langer dan een paar minuten tot een dag voor jouw post verloren gaat tussen alle andere posts. De meerderheid van je volgers krijgen zelfs nooit te zien wat je hebt gepost!
  • Dit is het ergste, wat gebeurt er als je account wordt uitgeschakeld of afgesloten of het hele platform wordt uitgeschakeld? Dan ben je al je volgers kwijt!.

Door je eigen e-maillijst kan je een e-mail naar de e-mailbox van je volger sturen om een intiemere relatie met hen op te bouwen, waardevollere inhoud te geven en betere inleidingen te maken voor de producten of services die u verkoopt of promoot. En het beste is…., jij bezit deze lijst! Deze kan niet van je worden afgenomen.

Je zal een e-mailmarketing platform nodig hebben om je te helpen jouw e-maillijst te maken, te laten groeien en te koesteren. Er zijn gratis opties zoals Mail Chimp, veel nieuwe bloggers beginnen hiermee, omdat het gratis te gebruiken is tot 2000 abonnees.

ConvertKit is zonder twijfel mijn favoriete e-mailmarketingtool. Ik ben er dol op, want het doet alles wat ik nodig heb om dingen te doen, met zijn geweldige e-mailsjablonen, eenvoudig om aanmeldingsformulieren in te stellen, doelgroepsegmentatie en  geautomatiseerde e-mailcampagnes.

Het maakt super ingewikkelde processen uiterst eenvoudig voor zijn gebruikers. Ik raad jouw ten zeerste aan om vanaf het prille begin met ConvertKit te werken zeker als je serieus bent over je bedrijf. Het bespaart je veel tijd en kopzorgen en ze bieden je ook een gratis proefperiode aan.

Zelfs als je geen idee hebt wie of wat je nu naar deze lijst stuurt, begin er toch van meet af aan, aan e-mail adressen te verzamelen! Je zal later blij zijn dat je het wel deed.

Laat hieronder weten welke van deze tips voor jou het mee behulpzaam was en verspreid het bericht door deze post te pinnen op pinterest.

PIN HET VOOR LATER!
Deel gerust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Onttvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

    1.  
  • Gidsen en e-boeken met strategieën om je publiek te doen groeien
  • Toegang tot onze online bibliotheek met gratis tutorials
  • Spiekbriefjes, werkboeken en stappenplannen om je te helpen toe te passen wat je hebt geleerd.

JOIN DE DANDELIONS