Bloggen

Waarom ook jouw klein bedrijf een blog nodig heeft.

Een  klein bedrijf heeft ook een blog nodig

Heb je een bedrijf voor directe verkoop of een ander klein bedrijf en worstel je om je van de concurrentie te onderscheiden? Dat kende ik ook. Tot ik besefte: Ook kleine bedrijven hebben een blog nodig.

Het klinkt zo bekend: Je sloot  je al aan bij een direct verkoop bedrijf met dromen als “the sky is the limit”. Je hebt veel te bieden. Je gelooft in de producten die je verkoopt en ziet je collega’s met succesvolle bedrijven waar je naar verlangt. Maar, kort nadat je je hebt aangemeld en je sociale profielen hebt ingesteld en enthousiast laat weten wat je hen te bieden hebt…. hoor je enkel krekels als antwoord.

Maak het verschil

Het verschil maken met andere vertegenwoordigers in uw sector  is een stuk lastiger dan je had gedacht en jouw dromen om op korte termijn al je  schulden af ​​te betalen en je bureaubaan te kunnen verlaten, beginnen snel te af ​​te nemen.

Denk er over na. Er zijn honderden, zo niet duizenden of tienduizenden (afhankelijk van je branche) consultants of vertegenwoordigers die vergelijkbare, zo niet de EXACT DEZELFDE producten verkopen als jij.  Hoe zorg je er dan voor dat mensen JOU KIEZEN?

Statistieken tonen aan dat bedrijven die een blog hebben, meer klanten krijgen dan bedrijven die dat niet doen.

Het maakt niet uit wat uw kleine bedrijf is. Of het nu gaat om directe verkoop, online fitness coaching, of het maken van handgemaakte artikelen en deze te verkopen op Etsy. Het maken van een blog met een onderwerp dat gerelateerd is aan jouw bedrijf, zal je helpen op te vallen en uw autoriteit in uw branche uit te bouwen.  

Verbondenheid

Een blog houdt je ook verbonden met jouw bestaande en potentiële klanten, wat u uiteindelijk meer omzet en succes in je bedrijf zal brengen.

Deze post is dus belangrijk voor elk klein bedrijf, maar om de samenhang te bewaren, zal ik doorgaan met het gebruik van directe verkoop  & netwerkmarketing als voorbeeld.

Hier zijn enkele van de redenen waarom jouw bedrijf VANDAAG een blog nodig heeft!

hart text divider

Bloggen voor je bedrijf maakt dat je ontdekt wordt

De meeste distributeurs van rechtstreekse verkoop richten hun energie vooral op marketing en proberen op te vallen op sociale mediaplatforms. Slechts een relatief klein deel van de individuen creëren daadwerkelijk een enorm effect en volgers op sociale media. Het is veel moeilijker om ontdekt te worden, tenzij een persoon direct naar jouw account zoekt. Dat zou dan betekenen dat ze al het één en ander over jou weten. Of het wil zeggen dat ze op zoek zijn naar hashtags die jij gebruikt.

Laten we eerlijk zijn. Hoeveel gewone mensen zoeken hashtags uit? Niet veel. De meeste mensen die zelfs hashtags willen opzoeken, zijn mensen die een soort van bedrijf willen laten groeien.

De meeste mensen kijken niet naar Instagram of Facebook als ze op zoek zijn naar een antwoord voor hun probleem. Ze gaan naar YouTube, Pinterest en Google. Zoekmachines. En dit is waar bloggen het verschil maakt.

Als je bedrijf een blog heeft, wordt de inhoud die u voor die blog maakt doorzoekbaar. En zo wordt jij — of je bedrijf — en op zijn beurt gevonden.

Als je dezelfde soort informatie hebt gepost in bijvoorbeeld een Instagram of Facebook-groepen, krijgt slechts een handjevol mensen de kans om het te zien. Er is ook geen goede manier om er effectief naar te zoeken.

Stel dat jouw bedrijf kantoorbenodigdheden verkoopt. Je schrijft een blogbericht over welke de beste permanent markers zijn voor gebruik in je bullet journal. Misschien maak je zelfs een video die erbij hoort.

Wanneer Sarah  gaat zoeken op Pinterest hoe ze de juiste pen voor haar bullet journal kan vinden komt ze jouw pin tegen. Die leidt haar naar je webpagina en daarmee heeft ze toegang tot alles wat je te bieden hebt, inclusief je sociale media-accounts!

Potentiële klanten komen terug

Ze vindt dat je bericht ongelooflijk behulpzaam is en besluit al je accounts te volgen, zodat ze kan opvolgen wat je nog meer te bieden hebt. Sarah merkt ook op dat je een digitale downloadbare freebie op je website hebt waar ze voor kiest door haar e-mailadres in te voeren!

Bloggen voor je bedrijf zorgt ervoor dat je je onderscheidt van de concurrentie

Laten we doorgaan met dit voorbeeld, zullen we? Sarah  merkt dus op dat alle producten die jij gebruikt afkomstig zijn van een bedrijf voor directe verkoop dat ze keer op keer op socialmedia-berichten heeft gezien. Ze heeft de producten nog nooit geprobeerd en negeert vrijwel steeds de berichten die ze ziet. Er zijn namelijk zoveel vergelijkbare berichten zijn, en eerlijk gezegd is ze het beu om ze te zien.

Sarah ziet echter wat de producten hebben gedaan voor de bullet journal in jouw artikel. Ze bedenkt zich dat ook zij die zwarte permanente marker  nodig heeft die jij gebruikt. Sarah zal je blijven volgen en die freebie bekijken die je haar hebt gestuurd terwijl ze er iets meer over nadenkt.

Jij hebt je nu van de concurrentie afgekeerd. Je hebt iets gedaan dat de andere vertegenwoordigers in jouw sector niet hebben gedaan. Je hebt Sara’s aandacht gekregen door haar waardevolle en belangrijke informatie te geven die ze nog niet eerder had gezien.

hart text divider

Bloggen voor je bedrijf bouwt vertrouwen op bij uw klanten

Wanneer jouw  bedrijf een blog heeft, schept at een platform voor jou om gedetailleerde, nuttige en GRATIS inhoud aan uw klanten en potentiële klanten voor te stellen.  Telkens wanneer Sarah dat weer ziet, geef je haar super informatieve inhoud in je blogposts. Waarom een bepaald soort inkt of papier van belang is voor het niet doordrukken door de pagina’s, of hoe je je aquarel goed kunt aanvullen met stempelinkt, enz… Ze begint het gevoel te krijgen dat je je materiaal  echt kent. Sarah waardeert ook dat je haar zoveel hebt geleerd zonder dat ze er iets voor heeft moeten uitgeven. Ze vertrouwt erop dat je gepassioneerd bent over wat je doet en haar echt wilt helpen. Jij bent nu haar bron voor alle benodigdheden voor haar bullet journal.

Bloggen voor jouw bedrijf kan je helpen om in contact te blijven met potentiële klanten

Waarschijnlijk de meest belangrijke reden om een ​​blog te maken, is omdat het je de mogelijkheid biedt om niet alleen in contact te blijven met je huidige klanten via een e-maillijst, maar je kunt ook nieuwe lijsten van potentiële klanten aanleggen. Die kun je vervolgens toevoegen aan je e-mail lijst zodat je contact met hen kunt houden en ze uiteindelijk kunt converteren naar echte klanten.

Dus, recapituleren … Sarah heeft jouw website gevonden via een Pinterest-zoekopdracht. Ze hield van wat ze las, bleef je volgen en kwam een ​​week later terug op jouw website. Waarom?

Weet je nog dat freebie op jouw website waar ze voor had gekozen? Het legde haar e-mail vast en voegde haar toe aan uw abonneelijst op jouw e-mailmarketingplatform. Je hebt haar als potentiële klant getagd op je lijst omdat je niet ziet dat zij eerder van je heeft gekocht.

Je verstuurde een week later een nieuwsbrief naar al je potentiële klanten en het viel haar op. Dus besloot ze om het bericht te bekijken dat je daar had gelinkt. Dat is hoe ze terugkwam op jouw website. Bonus: ze kon de voordelen van het X-product niet weerstaan, zoals je in de post hebt beschreven. Ze moest gewoon een product met dat ingrediënt erin vinden, en OMG! Uw bedrijf heeft een oogcrème met X erin !! Ze besluit om de aankoop te doen! Ze is nu een klant. Yay!

Bloggen voor jouw  bedrijf houdt uw klanten betrokken & converteert naar meer verkopen

hart text divider

Aan het einde van de dag wil je verkopen als je een klein bedrijf hebt. Je wil dat je huidige klanten blijven hangen en je wil dat er nieuwe BLIJVEN bijkomen. Juist?

Door te bloggen voor je bedrijf, kun je elke dag een overvloed aan nieuwe potentiële klanten aantrekken. Je kunt hen waardevolle info bieden zonder dat ze zelfs maar een euro hoeven uit te geven, en zo verdien je hun vertrouwen. Je hebt ook de mogelijkheid om contact met ze te houden via je e-maillijst. Dit alles zal er toe leiden dat ze je vertrouwen. Het maakt dat ze je zien als een geloofwaardige bron en dat ze uiteindelijk van je willen kopen.

Jouw bestaande klanten hebben toegang tot diezelfde waardevolle inhoud en jij kan je blijven bezighouden met het nieuwste en beste dat  u te bieden heeft en dat converteert naar meer herhaalde verkopen.

hart text divider

Ben je overtuigd?

Als je nog niet aan het bloggen bent voor jouw bedrijf, waar wacht je dan nog op ?!

Heb je nog suggesties of bijkomende vragen, dan hoor ik het graag!

Pin voor later !

Deel gerust!

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Onttvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

    1.  
  • Gidsen en e-boeken met strategieën om je publiek te doen groeien
  • Toegang tot onze online bibliotheek met gratis tutorials
  • Spiekbriefjes, werkboeken en stappenplannen om je te helpen toe te passen wat je hebt geleerd.

JOIN DE DANDELIONS