Journaling

Een bullet journal bijhouden

Cover van maart in mijn bullet journal.

Een bullet journal bijhouden kan zowel ontspannend als nuttig zijn.

Bullet journals zijn de laatste jaren een echte hype. Ik realiseer me dat ik eigenlijk een bullet journaler avant la lettre ben. Reeds als kind maakte ik allerlei boekjes om vanalles-en-nog-wat in op te schrijven. Elke bullet journaler heeft zo wel z’n redenen om een bullet journal bij te houden.

Ik ben vorige week in m’n oude journals gaan graven.  Het was wel raar die “creaties” terug te zien.  Aan de andere kant ben ik er ook best wel trots op.  Bij rommelen in m’n kasten heb ik zelfs nog journalsteruggevonden van mijn tienertijd. Toen noemde dat gewoon “mijn boekskes”. Ze zagen er niet uit, maar ik vind ze wel aandoenlijk. Ik heb deze week ook een quote geplakt “the best way to create your future is to create it”.  

Groen thema in mijn maart bullet journal
Creatieve woordspelingen maken het extra leuk op te doen.

Vroeg uit te veren maken mij extra creatief. De ochtend is voor mijn het (uitgelezen om in mijn bullet journal te werken. Het bijhouden van een bullet journal schept structuur en maakt dat ik extra gemotiveerd de dag tegemoet ga. 

Het originele bullet journal concept werd ontwikkeld door Ryder Caroll, die op school een moeilijke tijd, vanwege zijn ADD. Hij begon manieren te testen om meer orde in z’n hoofd te creëren, en hieruit resulteerde het bullet journal idee.  Een goede beschrijving (in Engels) van bullet-journaling kan je lezen in de blog van Caroll.

Mijn redenen om een bullet journal bij te houden zijn: 

  • Je kunt alles in je bullet journal kwijt
  • Een bullet journal geeft innerlijke rust
  • Een bullet journal geeft overzicht
  • Een bullet journal beginnen wakkert je creativiteit aan 
  • Je kunt doelen stellen én bij houden in welke mate je ze behaalt

Het leuke is dat je helemaal niet veel nodig hebt om aan de slag te gaan.  Met een eenvoudig nototieboekje en enkele pennen kan je al aan de slag.

In de handel zijn modellen van allerlei formaat en prijsklasse te verkrijgen.

Ik converteerde zelf een confectie model (van de action) in mijn unieke exemplaar.  Hoe ik dat deed, lees je in een andere blogpost. 

Ik heb ook gemerkt dat ik een echte heliofiel ben: Ik heb een constant verlangen naar de zon en zonlicht, en merk dat ik me daar algemeen beter bij voel.
HEBBEN JULLIE OOK EEN JOURNAL?

 

Deel gerust!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Ontvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

    1.  

JOIN DE DANDELIONS