Hallo, en vanharte welkom bij thewhisperingdandellions.com!

Mijn naam is Veerle Druyts-Evrard.  Ik ben een urgentie-arts. Meer bepaald chirurg met bijzondere beroepstitels in de urgentiegeneeskunde en intensieve zorgen. Momenteel werk ik (meer dan) voltijds als spoed- en MUG-arts in Brussel en Vlaams Brabant.

Ik ben een urgentie-arts. Meer bepaald chirurg met bijzondere beroepstitels in de urgentiegeneeskunde en intensieve zorgen. Momenteel werk ik (meer dan) voltijds als spoed- en MUG-arts in Brussel en Vlaams Brabant.Rondom mij ervaar ik meer artsen-specialisten door een heel zware  periode gaan, near burn-out raken, maar  daarover moeilijk bij collega’s — laat staan werkgevers — terecht kunnen uit angst voor gezichtsverlies., of erger nog; uit angst hun baan te verliezen. i

Ikzelf maakte een poosje geleden geleden ook zo’n periode door.  Dankzij goede begeleiding kon ik gelukkig een echte burn-out vermijden en kon ik aan het werk blijven en volledig uitvallen van de werkvloer voorkomen. Zonder die hulp van twee waardevolle coaches was het me zeker niet gelukt of was ik waarschijnlijk wel uitgevallen.

Ik merkte destijds in mijn zoektocht naar hulp dat in de “gewone” psychische hulpverlening er weinig is geweten van hoe het professionele leven als arts (huisarts of specialist), verpleegkundige of paramedische hulpverlener concreet is en wat de mogelijkheden en beperken zijn. Iedereen weet uiteraard het belang van een regelmatig slaappatroon, om maar één voorbeeld te noemen, maar in dienstverlening die 24/7 aktief is, is dat niet steeds evident.

Tijdens mijn herstelperiode ben ik me gaan verdiepen in (voorkomen en herstel) van burnout bij artsen, verpleegkundigen en paramedici, in verbindende/geweldloze communicatie, en in coaching.

Op www.thewhisperingdandelions.com schrijf ik over hoe je als arts een vervullend leven kan leven. Ik concentreer me op het ontwikkelen van een betere jij — zowel op persoonlijk als professioneel vlak — met tastbare oplossingen en middelen. 

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Ontvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

    1.  

JOIN DE DANDELIONS