Cabanne Rensiwez
Reisverhalen,  Reizen,  Wandelen,  Zie-doe-proef

Les Cabannes de Rensiwez: een aanrader voor wie wil ontspannen!

Als je enkele dagen helemaal weg van de wereld op eens een plek waar je volledig tot rust kan komen? Dan kunnen we je Les cabannes de Rensiwez van harte aanbevelen.

Ik kwam toevallig aan het adres toen ik in de wachtzaal bij de tandarts in een damesblad aan het bladeren was om de tijd te doden. Toen mijn oog viel op een artikel over les cabannes de Rensiwez, toen was mijn nieuwsgiergheid onmiddellijk gewekt (en ik vond het zelfs niet meer zo erg om bij de tandarts te zitten ?) .

Veerle en ik lazen de recensies, die lyrisch waren met hoe ontspannen en geweldige het was om daar te zijn. Een klein beetje sceptisch – op papier zien de meeste plaatsen er immers perfect uit – boekten we het meteen.
We zochten een wonderlijke plaats voor ontspanning, privacy en rust, we hadden het nodig!

Het domein

We waren bij aankomst onmiddellijk blij verrast door de uitstekende locatie, prachtig gelegen midden in het groen aan de Ourthe. Het domein is zeer leuk ingedeeld. De huisjes versmelten als het ware met de natuur en elk huisje of elke unit heeft toch ook de nodige privacy.

Er stond ons een gezellige ontvangst te wachten aan het onthaal , waar we alle nodige info kregen om het er ons naar zin te maken en we konden er ook een wandelkaart van de regio lenen.

Het domein is principieel autovrij. Je kan met de wagen tot bijna bij het huisje komen, maar enkel om je bagage uit te laden. Bij sommige huisjes kan je echter niet met de wagen tot aan de deur rijden. Je wandelt dan van de parkeerplaats naar je verblijfplaats. De uitbaters bieden je wel een houten karretje aan om je te helpen met je bagage. Zo is de trend om wat te wandelen meteen gezet.

Er is een kleine winkel op het terrein waar we wat thee, wijn enz..  konden kopen. Houffalize is op een klein eindje rijden dus waren we toch in alles voorzien. Eerlijk gezegd kan ik mij geen betere plek inbeelden, toch? Sterker nog, ik had alles wat ik nodig had!

De cabannes

Wij bleven 2 dagen in La Cabane d’Isabelle, een romantisch houten hutje aan het einde van een bospad dat al onze verwachtingen ruimschoots overtrof.
Les cabannes de Rensiwez waren precies zoals ze eruit zagen op de foto’s, zo mogelijk nog mooier. Langs de volledige zijgevel beschikt het huisje over grote ramen om het natuurgevoel nog meer te benadrukken. Een verloren cocoon ergens midden in de natuur. Ondanks niet zo’n grote oppervlakte, hebben de knusse cabannes alle nodige comfort. fijn bed, mooie lakens en alle nodige keukenspullen tot microgolf en senseo apparaat toe.


We keken wel even raar op van een bad in het woongedeelte. Het leek ons wel een heel romantisch pluspuntje. Het toilet is gelukkig wel privé. ?

Nvdr: in de cabannes voor meer dan 2 personen, staat het bad wel in een afzonderlijke ruimte.

Bij onze aankomst stond er reeds een presentje klaar, 2 “Chouf-kes”. Die lieten wij niet aan ons voorbij gaan. We maakten ze wat later soldaat bij ons knetterende haardvuur (die al was aangestoken voor we aankwamen)! De coccoon trend was gezet.


Afgezien van het noodzakelijke boodschappen doen en wandelen door het gebied, verlieten we het huisje helemaal niet. We hielden er gewoon te veel van. We genoten van de privacy van ons huisje, het geweldig uitzicht en vooral van de absolute rust. Hier hoor je echt nog de stilte …

Het houten bad was niet alleen super mooi, het was ook heerlijk comfortabel. Een goed heet bad om te relaxen, met het raam (de luiken in de winter) open en de zon op mijn gezicht. De mix van het warme water en de frisse lucht te voelen terwijl ik naar de vogels luister. ”Dolce far niente”

Wat te doen in de omgeving

Het natuurpark “Les deux Ourthes” en haar vallei van de feeën leent zich prima voor diverse aktiviteiten zoals kajakken, golf, vissen en uiteraard wandelen. Via de receptie van het domein kan je lokale wandelkaarten lenen. Indien je thuis al het één en ander wil voorbereiden, zijn er enkele wandel-apps die ik je van harte kan aanbevelen. Sommigen daarvan kan je volledig off-line gebruiken.

Wandelingen die absoluut aan te bevelen zijn zijn de wandeling langs het impressionante stuwmeer van Nisramont. en de beverwandeling

Tijdens de wandeling rondom het stuwmeer passeer je verschillende uitkijkpunten om van het prachtige uitzicht over de vallei te genieten.

Beverwandeling

Vooral de Beverwandeling met als rustpunt de brouwerij van Achouffe, vonden wij beide een geweldige wandeling.
Vanuit Rensiwez wandel je door het bos naar een rivier vol met beverburchten. Diverse beverdammen en hele stukken afgeknaagde boomstammen zijn zichtbaar. Niet voor niets wordt dit het ‘Pays des Castors’ genoemd .

De beverwandeling is geen moeilijke wandeling en ben je wat avontuurlijk dan kan je wat over de zijtakken van de rivier huppelen.

Achouffe brouwerij

Het kabouterbier, gebrouwen in de vallei van de feeën. Een bezoek aan deze brouwerij is altijd leuk. Wij hebben genoten van de rondleiding en de uitgebreide uitleg. De gids was zeer vriendelijk en de uitleg was duidelijk met af en toe een vleugje humor. Vervolgens hebben wij kunnen genieten van verscheidene aangeboden biertjes van Achouffe. Zeker een aanrader voor bierliefhebbers in de brede zin.

Verwennerij

Voor wie s’morgens graag wil blijven luieren, je hoeft zelfs niet uit je bed te komen als je dit niet wil. Er zijn heerlijke mandjes die je kan bestellen zoals o.a. een ontbijtmandje, Theemandje, enz.. Wat dacht je van een ontbijtmandje, theemandje, streek- of borrelmandje?

De seizoenen

Wij kwamen er voor het eerst in de winter, midden in de sneeuw. Pràchtig was het! We genoten van het samen zijn naast een knapperend haard vuur!

Verrassend was echter het te zien hoe het landschap er totaal anders uitzag toen we we enkele maanden later in het voorjaar naar Rensiwez gingen. Ik denk dat een verblijf hier op elk moment van het jaar zou kunnen, naargelang van wat je zoekt. In de zomer kan je heerlijk in de zon zitten, genietend van de rust (en de vogels). Je kan eten op je terras en uiteraard mag een barbecue niet ontbreken.

Unplugged

Afgezien van een zone aan de receptie was er geen wifi. Er was ook as geen tv of radio Voor ons was dat iets nieuws maar geen van ons beiden had het gevoel dit nodig te hebben … Dit was voor ons evenzeer een schok en zeker voor iedereen die ons een beetje kent! We hadden ruimschoots de tijd voor marshmallows bij het kampvuur om ons daarna op een schapenvelleke voor de open haard te installeren voor het lezen van een goed boek .

Vanuit een drukke werkweek waar het allemaal snel-snel moet en 100 dingen tegelijk, terug naar snelheid 0. 3 p/u in het vuur staren om de hot-tub warm te krijgen. Zen momentjes in overvloed. Heb je een druk leven? . Probeer dit dan zeker een keer!  Mooi en rustig gelegen. Het is wel even wennen aan de stilte.

Aanbevelingen

Als u op zoek bent naar een ontspannen uitje in een prachtige omgeving?Dan raad ik u aan om deze cabannes de Rensiwez te bekijken. Ze hebben echt iets voor iedereen. Hou zeker hun bookingssite in het oog. Ze hebben geweldige last-minute deals…!

Wil je meer weten over hoe het ecologisch concept van de cabannes tot stand kwamen, lees dan zeker dit artikel

Ik heb alleszins mijn hart verloren aan deze prachtige regioen ben nog nooit zo ontspannen en relaxed geweest als tijdens onze verblijf daar. Ons volgend verblijf is er misschien eentje met sauna, bubbelbad, wie zal het zeggen…En voor jou? Lijkt dit een plaats dat jou tot rust brengt? Als dit het geval is, laat het ons dan weten als je het bezoekt. En vooral laat ons weten hoe het voor jou was!


Video over het Cabannes de Rensiwez


Deel gerust!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Ontvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

    1.  

JOIN DE DANDELIONS