Other

Whatsapp naar jezelf sturen

Wist je dat er een heel aantal scenario’s zijn waar het nuttig en tijdsbesparend is whatsapp te gebruiken om op een snelle manier belangrijke informatie voor jezelf op te slaan?

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je dat doet, maar eerst zullen we even kijken waarom je dit zou doen.

Waarom Whatsap sturen naar jezelf?

Whatsapp is een ideaal medium om te gebruiken als note making tool. Je hoeft geen afzonderlijk mobiele apps te installeren  om kleine nota’s te maken. Dat kan met name nuttig zijn voor

 1. Berichtvoorbeeld bekijken. Als je een voorbeeld van een bericht wilt zien dat je van plan bent een naar contact te sturen, kun je ervoor kiezen om het eerst naar jezelf te sturen in Whatsapp om te zien hoe het wordt weergegeven.
 2. To Do-tool.  Je kan deze optie gebruiken als een manier om een ​​takenlijst ook bij te houden. Telkens als u iets toevoegt aan deze lijst, stuurt u gewoon een kort bericht naar uzelf in WhatsApp. Eens je de taak hebt verwijderd, kan je dat bericht dan ook verwijderen.
 3. Notities maken. Deze functie kan je ook gebruiken als een notitiefunctie. Sla uw gedachten, ideeën, boodschappenlijstjes of wat dan ook op als een doorlopende WhatsApp-chat.
 4. Vastzetten van de locatie van de auto. Je herkent het zeker wel. Ergens je wagen parkeren, en nadien in de verste verte niet meer juist weten waar. Je kan in enkele seconden je  kaartlocatie vastpinnen om deze later als referentie te gebruiken. voordat je wegloopt.
 5. Links opslaan. Je kan  links opslaan die je tegenkomt tijdens enen internet surfen op je smartphone. Wanneer je bijvoorbeeld via je smartphone op het web aan het surfen bent, kan je de link delen in de groep.  Zo kan je terug naar die webpagina gaan wanneer je er meer tijd voor hebt.
 6. Bijlagen opslaan. Een uitermate handige functie is dat je belangrijke bijlagen waarvan je denkt dat je ze in de toekomst kunt gebruiken of nodig hebt via andere chats of berichten, kan opslaan.  

Stap voor stap uitleg hoe whatsapp groep maken met 1 persoon. (jijzelf)  

Stap 1: groep maken

Hieronder zullen we stap voor stap uitleggen hoe je in Whatsapp een “conversatie” kan voeren met je eigen nummer.

Open Whatsapp op je smartphone, en klik op de menu knop rechts boven (de drie puntjes). selecteer” nieuwe groep”

Voeg een vriend toe aan de groep ( best iemand aan wie je even uitlegt waarom je dit doet, want je zal hem binnen enkele minuten weer moeten verwijderen en dat zou voor “buitenstaanders” wat vreemd kunnen overkomen.

Geef je nieuwe groep een naam ( ik kies “to myself” of “aan mezelf”, maar je kan de groep ook de naam geven van het doel waarvoor je hem wil gebruiken ( zie hieronder).

Klik vervolgens op het groene vinkje om de groep aan te maken.

Nu heb je dus een groep met 2 mensen: jijzelf (als administrator) en 1 vriend. Ik heb maar meteen een link naar de dandelion-site gestuurd?

[convertkit form=944510]

Stap2: 2de persoon verwijderen

De volgende stappen zijn om te zorgen dat jij de enige persoon in de groep bent.  Je dient hiervoor de persoon die je tijdelijk had toegevoegd, terug te verwijderen.

Open hiervoor opnieuw de menu rechtsboven, en klik op groepsinformatie

Je krijgt nu een scherm waar er 2 namen staan. Klik op de naam van de persoon die je wil verwijderen

Klik op de naam van de persoon die je wil verwijderen, en bevestig het verwijderen. 

Je hebt nu nog maar 1 deelnemer in de groep: JIJZELF !!

 

Wij kozen  in het voorbeeld “to myself” als groepsnaam. Je kunt echter meerdere groepen maken en de groepen zelfs labelen voor het doel waarvoor je ze maakt.  Zo kan je oneindig aantal van deze chats maken om jezelf georganiseerd te houden. Je kan om verschillende redenen verschillende groepen maken. Eén voor het opslaan van notities, één voor locaties, nog een voor een takenlijst enzovoort.

Nu je weet hoe je deze applicatie kunt gebruiken, behalve je vrienden berichten sturen, kun je het gebruiken om sommige applicaties op je telefoon te vervangen en wat geheugen en ruimte op je apparaat vrij te maken. Je hebt  geen afzonderlijke apps meer nodig voor het maken van notities, het maken van lijsten, winkelplanning, idee collecties of iets anders, Whatsapp kan die rol voor je vervullen.

Het is nog handiger wanneer je bedenkt dat je media, documenten, koppelingen en zelfs locaties kan opslaan voor later gebruik

Je hebt nu een whatsapp groep, helemaal voor jezelf, en kan dit op diverse manieren gebruiken:

 • 1.Voorbeeld van een bericht alvorens te versturen naar iemend
 • 2. To Do-tool
 • 3. Notities maken
 • 4. Vastzetten van de locatie van de auto
 • 5. Sla links op
 • 6. Bijlagen opslaan


Wist je dat je trouwens whatsapp ook op je laptop kan gebruiken?  Dan kan je de “berichten” die je jezelf hebt gestuurd ook op je desktop of laptop openen.  We tonen in een afzonderlijk artikel hoe dat kan.

Laat ons gerust weten indien je nog vragen of bijkomende tips hebt. Om het plaatje helemaal compleet te maken, je kan whatsapp ook openen op je laptop of desktop. Zo heb je al die info ineens beschikbaar huis. (en omgekeerd kan je vanaf je computer berichten zenden naar jezelf die je dan nadien op je smartphone kan openen).

We leggen  in een andere post stap voor stap uit hoe je dit op enkele minuten kan activeren.

Deel gerust!

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Eén van de belangrijkste misvattingen over vreugde in de gezondheidsberoepen is dat gezondheidszorg ons gelukkig zou moeten maken. Maar de waarheid is – en we KUNNEN dit niet genoeg benadrukken – geluk gebeurt niet alleen. Je moet het laten gebeuren. 

Ontvang GRATIS het M.I.R.A.K.E.L e-boek met een stappenplan voor voorkomen of overwinnen van burn-out voor artsen, paramedici en andere gezondheidswerkers. 

Ontvang het GRATIS e-book

Klaar om health care burnout te bestrijden? 

 

Word lid van de Dandelions en je ontvangt e-mails met tips en trucs om je terug met plezier aan het werk te gaan in de gezondheidszorg

+ KRIJG TOEGANG TOT ONZE  GRATIS BIBLIOTHEEK  VOOR CREATIEVE GROEIENDE ONDERNEMERS

  1.  

JOIN DE DANDELIONS